Odgođena akcija dm Zeleni korak

Rekordni odaziv: Na devetu po redu eko akciju dm Zeleni korak prijavilo se čak 267 škola

Zeleni Korak Odgođjena akcija prikupljanja starog papira

U devetom izdanju eko akcije dm Zeleni korak sudjelovat će 267 osnovnih škola iz svih krajeva Hrvatske. Rekordni odaziv na akciju prikupljanja starog papira za reciklažu uslijedio je nakon osam godina akcije, tijekom kojih je 184.000 osnovnoškolaca prikupilo i recikliralo 2.738 tona staroga papira i time od sječe spasilo više od 46.500 stabala. Kako je ovogodišnji Zeleni korak odgođen zbog prekida održavanja redovne nastave i trenutnih okolnosti, učenici će stari papir za reciklažu prikupljati po nastavku akcije.

Prije svega, želim zahvaliti svim ravnateljicama, ravnateljima, učiteljicama i učiteljima koji i u ovom izazovnom razdoblju predano rade kako bi djeci i dalje prenosili svoje znanje. Zajedništvo i solidarnost sada su najvažniji, a to su osobine koje su nam osnovnoškolci i njihovi sugrađani diljem Hrvatske pokazali proteklih godina, posvećeno doprinoseći zaštiti okoliša. Zato s nestrpljenjem i radošću iščekujemo dan kada će učenici ponovno sjesti u klupe sa svojim prijateljima i pokazati nam što sve mogu male, ali složne ruke. Ove smo godine zaprimili najveći broj prijava od početka eko akcije Zeleni korak i zato čvrsto vjerujemo da će mali ekolozi ponovo briljirati količinom prikupljenog papira za reciklažu“, naglasio je Ivan Horvat, menadžer Marketinga i PR-a u dm-u.

Na devetu akciju dm Zeleni korak prijavile su se čak 32 osnovne škole iz Splitsko-dalmatinske županije, a slijede ju Brodsko-posavska s 21 i Varaždinska županija s 20 škola. Deset najuspješnijih škola osvojit će dm-ovu nagradu u vrijednosti od 10.000 kuna, a ove godine dm je uveo i dvije nove kategorije s nagradom od 3.500 kuna. Također, HEP će jedan razred učenika osnovne škole koja postigne najbolje rezultate u Akciji nagraditi izletom u Hrvatski Nacionalni park i/ili Park prirode.

Deveti dm Zeleni korak trebao se održavati od 10.3.2020. do 9.4.2020. godine, međutim odgođen je zbog obustave redovne nastave, a dm će o nastavku akcije škole i javnost obavijestiti čim okolnosti to dopuste.

Budimo odgovorni i pridržavajmo se svih preporučenih mjera opreza kako bismo što brže zajedno prebrodili ovu situaciju i ponovno se posvetili očuvanju prirode.

Sve najnovije informacije možete saznati na dm-ovoj internetskoj stranici.