Rezultati Akcije Zeleni korak 2017

Završena šesta eko akcija prikupljanja papira Zeleni korak

Završena šesta eko akcija prikupljanja papira Zeleni korak Više od 16.200 osnovnoškolaca prikupljalo stari papir za recikliranje. Dodjelom nagrade učenicima Područne škole Briješće u petak 30. lipnja, završen je šesti Zeleni korak – akcija prikupljanja i recikliranja starog papira

Mali ekolozi Područne škole Briješće zaslužili su mjesto među deset najuspješnijih škola i nagradu dm-a za doprinos zaštiti okoliša jer su prikupili i reciklirali više od osam tona papira.

U ovogodišnjoj akciji tijekom mjesec dana papir je prikupljalo 16.270 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske – što je isto kao da su svi stanovnici Našica i okolnih naselja mjesec dana prikupljali stari papir za recikliranje. Učenici su prikupili i reciklirali čak 252 tone starog papira i tako spasili više od 4.200 stabala.

Svakoj od deset škola koje su pokazale zavidnu predanost u eko akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate dm je osigurao nabavku opreme po potrebi svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna.

Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 106.000 učenika koji su u šest godina prikupili i reciklirali 1.800 tona starog papira i tako spasili više od 31.500 stabala.

Najbolji mladi ekolozi 2017. godine koji su osvojili priznanje dm-a pohađaju OŠ Petar Zrinski (Čabar), OŠ Murterski Škoji, OŠ Fran Koncelak (Drnje), OŠ Ljudevit Gaj (Nova Gradiška), OŠ Dore Pejačević (Našice), Područnu Školu Zaostrog, PŠ Srb, PŠ Torčec, PŠ Briješće i PŠ Ljupina.